Πανεύκολα αλμυρά μπισκότα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • ½ φλιτζ. βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • ½ φλιτζ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 φλιτζ. σπορέλαιο
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό (για άλειμμα)
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 80-100 τμχ.

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε λεκανάκι, λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. με το χέρι ή με το μίξερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και σιγά-σιγά το αλεύρι. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι, όσο να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
  3. Πλάθουμε τα μπισκότα σε μπαστουνάκια και τα απλώνουμε σε ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολλα. Χωρίς λαδόκολλα θα κολλήσουν. Χτυπάμε το αυγό ελαφρά και αλείφουμε τα μπισκότα. Προαιρετικά, μπορούμε να πασπαλίσουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με επιπλέον κεφαλοτύρι.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180oC, για περίπου 20 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Η λέξη μπισκότο έχει αρκετή ίστορία πίσω της. Η λέξη προέρχεται από τα λατινικά που ομιλούνταν στον μεσαίωνα και πιο συγκεκριμένα από τη λέξη biscoctus ή αλλιώς στην σύγχρονη ιταλική γλώσσα biscotto...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 9287 Εμφανίσεις σήμερα: 4