Τεμπέλικη κολοκυθόπιτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.4 (13 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 3 κολοκυθάκια μέτριου μεγέθους
  • ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ κιλό φέτα ή λευκό τυρί
  • 4 αυγά
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τους ρίχνουμε λίγο αλάτι. Χτυπάμε με μίξερ το τα αυγά να αφρατέψουν, προσθέτουμε το λάδι και το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι και το μπέικιν.
  2. Στραγγίζουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια πιεζοντας τα στα χέρια σαν να τα στίβουμε.
  3. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τον άνηθο και τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί (Νο36) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 75 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε ζεστό.

Αυτό το ήξερες

Το κολοκύθι είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α, ασβεστείου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και αντιοξειδωτικών ουσιών. Υπάρχουν μελέτες που...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 48411 Εμφανίσεις σήμερα: 0