Αλμυρό κέικ με ελιές

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 κούπα κίτρινα τυριά
  • 1 φλιτζ. φέτα τριμμένη
  • 10 ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 3 ποτήρια περίπου αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν και προσθέτουμε το λάδι. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν εναλλάξ με το γάλα. Ανακατεύουμε με σύρμα και προσθέτουμε τα τυριά, τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και τις ελιές. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ ή ένα ταψάκι και γεμίζουμε τα 2/3 με το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 50 λεπτά περίπου.

Αυτό το ήξερες

Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...
Οι ελιές είναι πολύ χρήσιμες για τη διατροφή μας και δεν είναι τόσο επικίνδυνες σε θερμίδες όπως πιστεύουν μερικοί. 5 μικρές ελιές ή 3 μεγάλες μας δίνουν μόλις 45 θερμίδες. Οι ελιές δρουν ευεργετικά...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2780 Εμφανίσεις σήμερα: 3