Παγωτό βανίλια βύσσινο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 500ml πλήρες γάλα
  • 6 κρόκοι αυγού
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 1 στικ βανίλιας
  • 250ml σαντιγί
  • 4 κ.σ. γλυκό βύσσινο και επιπλέον για το σερβίρισμα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε κατσαρόλα το γάλα και το στικ βανίλιας κομμένο στη μέση. Χτυπάμε με μίξερ τους κρόκους να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας.
  2. Αφαιρούμε τη βανίλια από το γάλα. Προσθέτουμε το γάλα στο μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη με μεγάλη προσοχή σε κλωστή και χτυπώντας αδιάκοπα με σύρμα. Όταν θα έχουμε προσθέσει όλο το γάλα ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα.
  3. Ανακατεύουμε το μείγμα συνέχεια σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίσει να κολλάει η κρέμα στο κουτάλι. Σε αυτό το στάδιο προσέχουμε πολύ, δεν πρέπει να βράσει η κρέμα καθόλου.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σαντιγύ. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε την κρέμα στην παγωτομηχανή και προσθέτουμε το γλυκό βύσσινο. Αφήνουμε στην παγωτομηχανή το μείγμα για τουλάχιστον 25 λεπτά. Βάζουμε στην κατάψυξη. Θέλει ένα βράδυ στην κατάψυξη για να είναι έτοιμο.
  5. Σερβίρουμε το παγωτό περιχύνοντας με μια κουταλιά γλυκό βύσσινο.

Αυτό το ήξερες

Η ιστορική προέλευση του παγωτού είναι αμφιλεγόμενη. Δεδομένου ότι η παρασκευή προϋποθέτει ψύξη, έχει επικρατήσει η άποψη ότι εφευρέθηκε σε αρκετά μέρη του κόσμου, όπου υπήρχε πρόσβαση σε χιόνι και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3366 Εμφανίσεις σήμερα: 1