Η ιστορική προέλευση του παγωτού είναι αμφιλεγόμενη. Δεδομένου ότι η παρασκευή προϋποθέτει ψύξη, έχει επικρατήσει η άποψη ότι εφευρέθηκε σε αρκετά μέρη του κόσμου, όπου υπήρχε πρόσβαση σε χιόνι και...
Παγωτό βανίλια
Υλικά συνταγής
- 600γρ. γάλα
- 150γρ. κρέμα γάλακτος
- 6 κρόκοι αυγών
- 90γρ. ζάχαρη
- 1 «φασόλι» βανίλιας
- φλούδα ½ λεμονιού
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα μείγμα αφράτο.
- Σε μπαίν μαρί1) Τρόπος ψησίματος, κατά τον οποίο σε σκεύος με νερό (πχ. ταψί ή κατσαρόλα) τοποθετούμε σκεύη μικρότερα (πχ.φόρμες , μπασίνες κ.ά.) με το ευαίσθητο προς παρασκευή φαγητό. Το νερό μέσα στο μεγάλο σκεύος δεν ξεπερνάει το σημείο βρασμού. Χρησιμεύει και για τη διατήρηση ενός εδέσματος ζεστού. 2) Εγκατάσταση με ζεστό νερό που χρησιμοποιείται στις επαγγελματικές κουζίνες για την διατήρηση των ευαίσθητων εδεσμάτων. (το νερό ίσα-ίσα να είναι πολύ ζεστό αλλά όχι να βράζει) ζεσταίνουμε το γάλα και το «φασόλι» βανίλιας αφού το χαράξουμε.
- Αφαιρούμε τη βανίλια και προσθέτουμε σε «κλωστή» σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε διαρκώς.
- Μεταφέρουμε το σκεύος με το γάλα και τους κρόκους στο μπαίν μαρί και προσθέτουμε τη φλούδα λεμονιού.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει το μείγμα μας (να κολλά στην άκρη της κουτάλας).
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος και αδειάζουμε κρύο το μείγμα μας. Τα χτυπάμε μαζί για λίγο.
- Αν χρησιμοποιούμε παγωτομηχανή βάζουμε το μείγμα σε αυτήν και το καταψύχουμε. Αν δεν χρησιμοποιούμε παγωτομηχανή βάζουμε το παγωτό σε φόρμες για παγάκια.
- Μετά από 1 ώρα βγάζουμε τις παγοθήκες, αδειάζουμε σε μπολ και χτυπάμε με μίξερ ή στο μπλέντερ για να μην έχει κρυστάλλους το παγωτό μας.
- Καταψύχουμε ξανά και κάνουμε αυτή τη διαδικασία άλλες 2 φορές. Το παγωτό χρειάζεται 3 ώρες περίπου για να πήξει.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7118
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο