Μιλφέιγ της Μιμής

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 2 πακέτα σφολιατίνια (σαβαγιάρ)

για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 7 κ.σ. αλεύρι (200γρ.)
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 σαντιγί εμπορίου
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 - 10 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα (κρατάμε 1 φλιτζάνι) με τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στην αρχή έχουμε την θερμοκρασία στο δυνατό κι έπειτα το χαμηλώνουμε κάτω από το μέτριο.
  2. Διαλύουμε το αλεύρι στο γάλα που κρατήσαμε για να μην σβολιάσει και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο και αποσύρουμε από την φωτιά.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η κρέμα, διαλύουμε τον κρόκο και τον προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε δυνατά να διαλυθεί και να μην ψηθεί. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
  4. Κόβουμε στη μέση τα σφολιατίνια και στρώνουμε τα μισά σε ταψί. Προσθέτουμε από πάνω την κρέμα κρύα.
  5. Βάζουμε τα υπόλοιπα σφολιατίνια εκτός από 2-3 κομμάτια και στρώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Προσθέτουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα. Σπάμε τα σφολιατίνια που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε το γλυκό.
  6. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο κι μόλις να δέσειΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο., σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4463 Εμφανίσεις σήμερα: 0