Μάφινς με σταγόνες σοκολάτας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 3 φλιτζ. αλεύρι
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. γάλα
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια
  • ½ φλιτζ. λιωμένο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 ½ φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας
cookon
Ποσότητα: 24 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Βάζουμε χαρτάκια ψησίματος μάφιν στο ειδικό ταψί με θέσεις για μάφινς. (Αν δεν έχετε το ειδικό ταψί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πήλινα φορμάκια για το σουφλέΣτα γαλλικά η λέξη σημαίνει να παραφουσκώσει. Για να κάνουμε σουφλέ πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσουμε ασπράδι αυγών χτυπημένο σε μαρέγκα. Σουφλέ γίνονται επιδόρπια π.χ. σουφλέ σοκολάτας, αλλά και αλμυρά π.χ. σουφλέ πατάτας. ή ατομικά φορμάκια σιλικόνης. Αν αποφασίσετε να φτιάξετε τα μάφινς χωρίς κανένα σκεύος από τα παραπάνω, βάλτε τα χαρτάκια ψησίματος σε ένα ταψί. Το αποτέλεσμα εμφανισιακά δεν είναι τόσο ομοιόμορφο, η γεύση όμως είναι ίδια.)
  2. Κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αυγά, την κρέμα, το γάλα και την βανίλια. Χτυπάμε μερικά λεπτά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά. Χτυπάμε στην πιο χαμηλή ταχύτητα ή καλύτερα ανακατεύουμε με το χέρι.
  3. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Όσο λιγότερο τα ανακατεύουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν.
  4. Μοιράζουμε τη ζύμη στις θήκες των μάφιν (γεμίζουμε τις θήκες κατά τα ⅔ με ζύμη) και τα ψήνουμε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά.
  5. Ξεφορμάρουμε 10 λεπτά αφού βγάλουμε από τον φούρνο και ηρεμήσουν λίγο.

Αυτό το ήξερες

Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4256 Εμφανίσεις σήμερα: 0