Ομελέτα αλλαντικών

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2-3 αυγά
  • 1 φέτα ζαμπόν
  • 4 φέτες πεπερόνε
  • 1 φέτα μπέικον
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή ½ κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο

Διαδικασία συνταγής

  1. Ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι ή το βούτυρο, σε δυνατή φωτιά.
  2. Σοτάρουμε το ζαμπόν και το μπέικον.
  3. Σπάμε τα αβγά μέσα σε μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε και τα «χτυπάμε».
  4. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30".
  5. Ρίχνουμε το πεπερόνε. Ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα.
  6. Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω και από επάνω είναι σχεδόν έτοιμη, την διπλώνουμε στη μέση , αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεΐνη. Επίσης, είναι πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και βιταμίνης D.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν την ώρα που σπάτε το αυγό, σας πέσει τσόφλι μέσα στο σκεύος, αφαιρέστε το χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο κέλυφός του.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8235 Εμφανίσεις σήμερα: 5