Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D.
Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.
Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Ομελέτα με βουβαλίσιο σαλάμι
Υλικά συνταγής
- 3 αυγά
- 5-6 φέτες σαλάμι βουβαλίσιο
- 2 κ.σ. τριμμένη φέτα ή ανθότυρο
- 1 μανιτάρι λευκό σε λεπτές φέτες
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1-2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια, και μόλις μαραθούν προσθέτουμε το σαλάμι.
- Μέσα σε μπολ, σπάμε τα αυγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30". Ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα. Προσθέτουμε τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή..
- Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω, τη γυρνάμε και αφήνουμε 1 λεπτό να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με πολύχρωμη σαλάτα.
Αυτό το ήξερες
Το βουβαλίσιο κρέας είναι το καλύτερο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο της Νάπολης. Το κρέας από βούβαλο είναι πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου, ενώ η περιεκτικότητα του σε λίπη και...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5725
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο