Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεΐνη. Επίσης, είναι πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και βιταμίνης D.
Ομελέτα με μανιτάρια και κρεμμύδι
Υλικά συνταγής
- 2 αυγά
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100ml γάλα
- ½ κρεμμύδι ξερό
- 5-6 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φετούλες
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΤσιγαρίζουμεΣε δυνατή φωτιά δίνω σε τρόφιμο χρώμα, π.χ. τσιγαρίζω το κρεμμύδι. στο λάδι το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα.. Στη συνέχεια, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά και το γάλα με σύρμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά..
- Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και ψήνουμε για 2-3 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το γκρίλ στους 200 °C και τοποθετούμε το τηγάνι στην πάνω σχάρα, καλύπτοντας το χερούλι του με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά, αποσύρουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Το αυγό προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.
Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D.
Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.
Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12363
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο