Ομαθιές τηγανητές (Κρητικά λουκάνικα)

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2 ομαθιές
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο (προαιρετικά)
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
Κρήτη (Γενικά)

Διαδικασία συνταγής

  1. Χαράζουμε τα λουκάνικα ή τα τρυπάμε και τα τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 8 λεπτά.
  2. Δεν είναι απαραίτητο να προσθέσουμε ελαιόλαδο, αφού βγάζουν το δικό τους λίπος. Αν πάλι θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Γενικά
Κρήτη

Αυτό το ήξερες

Παλαιότερα, τα λουκάνικα φτιάχνονταν την περίοδο των Χριστουγέννων. Την παραμονή των Χριστουγέννων ή ανήμερα έσφαζαν τα γουρούνια, τα ξεψάχνιζαν και έψηναν το χοιρινό κρέας για το Χριστουγεννιάτικο...
Οι ομαθιές είναι κρητικά λουκάνικα από χοιρινό έντερο και συκώτι. Η προσθήκη σταφίδας, σιταριού και κάστανου δίνει την ξεχωριστή του γεύση.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3478 Εμφανίσεις σήμερα: 1