Τρικαλινά λουκάνικα μαριναρισμένα σε φασκόμηλο και δενδρολίβανο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2 μεγάλα λουκάνικα τρικάλων
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 πιπεριές πράσινες σε λεπτές φέτες
  • 1 κλαδάκι φασκόμηλο
  • 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ ποτήρι τσίπουρο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τα λουκάνικα σε παχιές ροδέλες και τα τοποθετούμε σ’ένα μπολ. Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα κόβουμε.
  2. Βάζουμε πάνω από το λουκάνικο τα λαχανικά, το δενδρολίβανο και το φασκόμηλο. Περιχύνουμε με ½ ποτήρι τσίπουρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για μισή με μία ώρα.
  3. Βγάζουμε το δενδρολίβανο και το φασκόμηλο από το μπολ.
  4. Σε τηγάνι προσθέτουμε το λάδι και όλο το περιεχόμενο του μπολ.
  5. Όταν πάρει χρώμα το λουκάνικο σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το υπόλοιπο τσίπουρο και αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μείνουν μόνο τα αρώματα από το τσίπουρο.
  6. Σερβίρουμε ζεστό.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3005 Εμφανίσεις σήμερα: 0