Ντοματόσουπα με ψητές ντομάτες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 5½ κιλά ώριμες ντομάτες
  • 3 κ.γ. μαντζουράνα ή θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά., φρέσκα ή 1 κ.γ. αποξηραμένα
  • 10 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζ. ζωμόςΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κότας ή λαχανικών
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΜπλανσάρουμεΣε κοχλάζον νερό, βυθίζουμε το υλικό που μας ενδιαφέρει για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό, τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους. τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα σπόρια.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  3. Αδειάζουμε σε ταψί το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, το σκόρδο και τις ντομάτες.
  4. Ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά, τις ψήνουμε για 45 λεπτά και τις περνάμε από μπλέντερ.
  5. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά και τους δίνουμε μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. ακόμη.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι σούπες αποτελούνται κατά πολύ μεγάλο μέρος από νερό κι έτσι μπορούν να συνεισφέρουν στην ενυδάτωση του οργανισμού
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών η συνταγή μας είναι και νηστίσιμη.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1996 Εμφανίσεις σήμερα: 1