Οι σούπες που έχουν σαν βάση τους τα λαχανικά θεωρούνται πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.
Σούπα κρέμα με τσίλι
Υλικά συνταγής
- 6 μέτριες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 3 φλιτζ. νερό ή ζωμός
- 2 πιπεριές τσίλι μέτρια καυτερές (anchos, guajillos)
- 1 πιπεριά τσίλι καυτερή (chipoltes)
- 1½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- χυμός από 1 λάιμ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες μαζί με το νερό ή το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και το αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
- Όσο βράζουνΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. οι ντομάτες σοτάρουμε ολόκληρες τις πιπεριές τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκιοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο απο τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή.. Έπειτα βγάζουμε το κοτσάνι τους, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια. Στη συνέχεια, σ’ ένα μπολ τις μουλιάζουμεΜαλάκωμα τροφίμων μέσα σε υγρό. σε βραστό νερό για 20 λεπτά και τις ψιλοκόβουμε.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην σούπα και την κρέμα γάλακτος μαζί με το χυμό λάιμ και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Δοκιμάζουμε στο αλάτι και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Το τσίλι έχει προέλευση από την κεντρική και νότια Αμερική, αλλά στις μέρες μας καλλιεργείται σχεδόν παντού. Η χρήση του ήταν διαδεδομένη στους Ινδιάνους, κυρίως για φαρμακευτική χρήση. Υπάρχουν πάρα...
Το αποξηραμένο τσίλι είναι περισσότερο καυτερό από το φρέσκο. Επίσης, όσο πιο μικρό είναι ένα πιπεράκι τσίλι σε μέγεθος, τόσο πιο καυτερό είναι. Τo αποξηραμένο τσίλι πρέπει να αποθηκεύεται σε ξηρό...
Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Απαγορεύεται η κατανάλωση τσίλι αν έχετε ανοικτές πληγές στην περιοχή του φάρυγγα ή στο γαστροεντερικό πεδίο. Καίνε...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3595
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο