Ντοματόσουπα γρήγορη

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 5 μέτριες ντομάτες (ξεφλουδισμένες)
  • 2 μέτρια αγγούρια (ξεφλουδισμένα)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φλιτζ. κρύο νερό
  • 4 κ.γ. αλάτι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τις ντομάτες και το αγγούρι σε μικρά κομμάτια.
  2. Ανακατεύουμε το αγγούρι, την ντομάτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα βαθύ μπολ. Ανακατεύοντας, προσθέτουμε νερό, ξύδι και αλάτι. Πολτοποιούμε το μίγμα σε μούλτι, προσθέτοντας δύο φλιτζάνια κάθε φορά.
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Σκεπάζουμε το μπολ καλά με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνει η σούπα πολύ δροσερή.
  4. Σερβίρουμε κρύα.

Αυτό το ήξερες

Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3331 Εμφανίσεις σήμερα: 1