Χορτόσουπα βελουτέ με σιμιγδάλι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 3 πατάτες μεγάλες
  • 2 καρότα
  • 1 σελινόριζα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 φλιτζ. λάχανο
  • 1 ντομάτα ώριμη ξεφλουδισμένη ή 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • 2 κ.σ. κοφτές σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μεγάλα ζάρια. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα λαχανικά όλα μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε νερό τόσο όσο ίσα-ίσα να τα σκεπάζει.
  2. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Περνάμε τα λαχανικά από μούλτι ή τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση η σούπα προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Τη βράζουμε για 15 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας διαρκώς.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2821 Εμφανίσεις σήμερα: 1