Μπριζολάκια χοιρινά με καυτερή μαρινάδα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 6 μπριζόλες χοιρινές (λαιμού λεπτές 2 εκατοστά)

για τη μαρινάδα

  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 ντομάτα
  • 40ml σάλτσα σόγιας
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι καλής ποιότητας
  • 2 κλωναράκια θυμάρι ή 1½ κ.γ. αποξηραμένο
  • 1 κ.γ. μπαχάρι
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιεν
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • λίγο πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε τα υλικά για τη μαρινάδα σε μούλτι και τα διαλύουμε. Τα βάζουμε σε μπολ και βυθίζουμε μέσα τις μπριζόλες. Τις μαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. για 2 ώρες στο ψυγείο.
  2. Βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο και τις αφήνουμε να έρθουν λίγο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Τις βγάζουμε από τη μαρινάδα και ψήνουμε σε λαδωμένη σχάρα στα κάρβουνα η σε ψησταριά υγραερίου για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν γυρίσουμε τις μπριζόλες μετριάζουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα ή πράσινη σαλάτα γιατί είναι αρκετά πικάντικες από μόνες τους οι μπριζόλες.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Το πιπέρι καγιέν είναι σκόνη από αποξηραμένες πιπεριές τσίλι. Έχει έντονα καυτερή γεύση και κόκκινο ή καφεκόκκινο χρώμα. Το πιπέρι καγιέν είναι εξαιρετική πηγή β-καροτένιου, βιταμίνης Α και C. Όπως...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2715 Εμφανίσεις σήμερα: 2