Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή σιδήρου και είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που μας παρέχει την πολύτιμη βιταμίνη Β12.
Γιουβέτσι στην κατσαρόλα
Υλικά συνταγής
- 800γρ. μοσχαρίσιο κρέας σε μικρά κομμάτια (ελιά ή χτένι)
- 1½ κούπα κριθαράκι μέτριο
- 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 250ml. χυμός ντομάτας
- 2 φύλλα δάφνης
- 10 κόκκοι μπαχάρι
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ καγιέν
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γ. γαρίφαλο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα με λάδι τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα μπαχαρικά.
- Ρίχνουμε τον πελτέ, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε αρκετό νερό, περίπου 5 κούπες.
- ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Φροντίζουμε να υπάρχει αρκετή ποσότητα νερού μέχρι να βάλουμε το κριθαράκι.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι, αλάτι και λίγο έξτρα ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το βράσιμο περίπου 20 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό.
Αυτό το ήξερες
Το κριθαράκι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες. Προσφέρει στον οργανισμό ενέργεια η οποία απελευθερώνεται στο σώμα μας αργά. Περιέχει ελάχιστες ποσότητες λίπους και είναι εύπεπτο. Είναι πλούσιο...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 128239
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο