Το κουκουνάρι είναι ξηρός καρπός ιδιαίτερα πλούσιος σε μαγγάνιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Για να διαλέξουμε τα καλύτερα κουκουνάρια σε ποιότητα επιλέγουμε τα πιο λευκά.
Μπισκοτάκια με κουκουνάρι και βρώμη
Υλικά συνταγής
- 150γρ. βούτυρο αγελάδος
- 120γρ. καστανή ζάχαρη
- 50γρ. βρώμη
- 100γρ. κουκουνάρι
- 180γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
- 1 λάιμ (το ξύσμα του)
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 35-40 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΚαβουρδίζουμεΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών, σε φουρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. το κουκουνάρι ελαφρά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα και ανακατεύουμε με πλαστική κουτάλα ή με το χέρι φορώντας γάντια. Προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το κουκουνάρι και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λάιμ και ανακατεύουμε. Πλάθουμε τα μπισκοτάκια μας μικρά και στρογγυλά στο μέγεθος ενός κάστανου περίπου και τα πιέζουμε λίγο με το χέρι να γίνουν πιο επίπεδα.
- Στρώνουμε σε ταψί αντικολλητική λαδόκολλα και στρώνουμε τα μπισκοτάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε από το ταψί.
Αυτό το ήξερες
Η βρώμη ανήκει στα δημητριακά και η κατανάλωση της έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Οι νιφάδες βρώμης είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες (με σημαντικότερες τις β-γλυκάνες) και βιταμίνες του...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 2788
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο