Μπισκότα με ταχίνι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. ταχίνι
  • 90γρ. καστανή ζάχαρη
  • 80γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 βανίλια
  • 80γρ. σουσάμι
  • ½ κ.γ. αλάτι
Αδάμ Παγώνης
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 20 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά χωρίς να καβουρντίσουμε το σουσάμι, για λίγο, μέχρι να μην κολλάει στα τοιχώματα και να "πήξει" το ταχίνιΣάλτσα από σουσάμι με υψηλή διατροφική αξία..
  2. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια (γιατί θα απλώσουν) και αφήνουμε περιθώριο ανάμεσά τους, για τον ίδιο λόγο.
  3. Ψήνουμε στους 175 οC, σε προθερμασμένο φούρνο, για 10-12 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Ταχίνι («ταχίν» στα τούρκικα) ονομάζεται ο πολτός του σησαμιού. Είναι ένα αμιγώς φυσικό προϊόν και παρασκευάζεται από πολτοποιημένους σπόρους σησαμιού. Συγκεντρώνει όλα εκείνα τα συστατικά που είναι...
Το ταχίνι είναι ένα προϊόν εξαιρετικής διατροφικής αξίας. Είναι πλούσιο σε πρωτείνες, βιταμίνες Β και Ε, υδατάνθρακες, αμινοξέα, σίδηρο, φώσφορο και χαλκό. Η περιεκτικότητά του σε ψευδάργυρο και...
Η λέξη μπισκότο έχει αρκετή ίστορία πίσω της. Η λέξη προέρχεται από τα λατινικά που ομιλούνταν στον μεσαίωνα και πιο συγκεκριμένα από τη λέξη biscoctus ή αλλιώς στην σύγχρονη ιταλική γλώσσα biscotto...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2599 Εμφανίσεις σήμερα: 0