Γαριδομακαρονάδα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • ½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ντομάτες χτυπημένες στο multi
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)
  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι ή κοφτό
  • 1 κ.σ. βούτυρο φυτίνη
  • 250γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ⅔ της κατσαρόλας νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
Αδάμ Παγώνης
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε πλατιά κατσαρόλα καίμε λίγο το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τις γαρίδες μέχρι να γίνουν ξανθές.
  2. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό, το σκόρδο λιωμένο, αλάτι, πιπέρι και (καυτερή).
  3. Σιγοβράζουμε τα υλικά μέχρι να σφίξει η σάλτσα.
  4. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό, προσθέτοντας αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια για 10 περίπου λεπτά.
  5. Τα στραγγίζουμε σε τρυπητό.
  6. Λιώνουμε το βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια, τα ρίχνουμε μέσα στραγγισμένα και τα ανακατεύουμε να πάει το βούτυρο παντού.
  7. Σερβίρουμε, προσθέτοντας τριμμένο κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και τις γαρίδες.

Αυτό το ήξερες

Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4044 Εμφανίσεις σήμερα: 2