Μπισκότα σαμπλέ
Υλικά συνταγής
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200γρ. βούτυρο φρέσκο
- 100γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κρόκοι αυγού
- 1 βανίλια
- μαρμελάδα της αρεσκείας μας για τη γέμιση (κατά προτίμηση ροδάκινο, φράουλα ή βερίκοκο)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανάκι ή μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους, την άχνη ζάχαρη και το αλάτι. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας, τρίβουμε τα υλικά μαζί μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού.. Τρίβουμε το μείγμα από κάτω προς τα πάνω και κουνάμε το μπολ ώστε αν μένουν κομμάτια βουτύρου να τα φέρνουμε στην επιφάνεια και να τα τρίβουμε με το αλεύρι.
- Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά και γίνουν μια λία ζύμη. Ανοίγουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και σε πάχος 0,5 εκατοστά περίπου. Κόβουμε σχήματα με κουπάτ. Τα μισά σαμπλέ τα κόβουμε και με μικρότερο κουπατ στο κέντρο για να φαίνεται η μαρμελάδα όταν θα τα γεμίσουμε.
- Ψήνουμε τα σαμπλέ για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Με ένα κουταλάκι βάζουμε στα μισά μπισκότα μαρμελάδα και τα κλείνουμε από πάνω με τα μπισκότα που έχουν κενό στο κέντρο.
Γαλλία
Ευρώπη
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 43905
Εμφανίσεις σήμερα: 9
Νέο σχόλιο