Κεφτεδάκια με σως λεμονιού

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

για τα κεφτεδάκια

  • 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και 500γρ. κιμάς χοιρινός)
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνοπότηρο γάλα
  • ¼ φλιτζ. τριμμένη φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού.
  • 1 κοφτή κ.σ. ρίγανη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κοφτό κ.σ. αλάτι
  • ½ κοφτό κ.γ. πιπέρι

για τη σως

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
ioanna
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα τον κιμά. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί.
  2. Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  3. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα κεφτεδάκια μας. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  4. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βγάζουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί.
  5. Ετοιμάζουμε της σως. Χτυπάμε σε σέικερ ή με σύρμα όλα τα υλικά μαζί έως ότου ομογεννοποιηθούν. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σως.

Αυτό το ήξερες

Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη. Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3631 Εμφανίσεις σήμερα: 2