Μπακαλιάρος χωρίς κουρκούτι με σκορδαλιά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό μπακαλιάρο παστό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 φλιτζ. αλεύρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Αφαιρούμε από την προηγούμενη μέρα την πέτσα από το μπακαλιάρο και κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε σε νερό το μπακαλιάρο και αλλάζουμε το νερό κάθε 3-4 ώρες. Συνολικά, ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο από 12 έως 24 ώρες. Το μυστικό είναι ότι όσο πιο συχνά αλλάζουμε το νερό τόσο πιο γρήγορα θα ξαλμυρίσει ο μπακαλιάρος μας.
  2. Αφήνουμε τα κομμάτια σε απορροφητικό χαρτί και αφαιρούμε τα κόκαλα αν υπάρχουν.
  3. Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο αλεύρι και από τις δύο πλευρές, τα τινάζουμε και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε καυτό λάδι για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν κι απ’τις δυο πλευρές.
  4. Σερβίρουμε με σκορδαλιά.

Αυτό το ήξερες

Ο μπακαλιάρος κατατάσσεται στα εντελώς άπαχα ψάρια. Τα 100γρ. μπακαλιάρου μας δίνουν περίπου 70-100 θερμίδες.
Οι πρώτοι που πάστωσαν μπακαλιάρο ήταν οι Βάσκοι και το ονόμασαν το ψάρι του βουνού. Στην Ελλάδα ο μπακαλιάρος έφτασε τον 15ο αιώνα. Η νηστεία της Σαρακοστής μας επιτρέπει να τρώμε ψάρι 2 φορές, του...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Η συνταγή αυτή είναι πιο ελαφριά από την ίδια συνταγή, αλλά με κουρκούτι και δεν καλύπτουμε την νοστιμιά του ψαριού με το κουρκούτι.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 13819 Εμφανίσεις σήμερα: 14