Ασβέστιο περιέχουν κυρίως τα μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχουν γενικά τα ψάρια βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και στη συγκέντρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το...
Φιλέτα μπακαλιάρου με σουσάμι
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό φιλέτα μπακαλιάρου παστού
- 1 φλιτζ. αλεύρι
- 1 αυγό
- ½ φλιτζ. σουσάμι
- 1 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το μπακαλιάρο σε φέτες και τον βυθίζουμε σε κρύο νερό για να ξαλμυρίσειΑφήνω σε νερό για αρκετές ώρες ενα τρόφιμο για να το κάνω λιγότερο αλμυρό. Το χρησιμοποιούμε κυρίως για το μπακαλιάρο..
- Αλλάζουμε κάθε τρεις ώρες το νερό.
- Η διαδικασία αυτή πρέπει να κρατήσει από 12 μέχρι 24 ώρες.
- Στραγγίζουμε τα κομμάτια του ψαριού. Αναμιγνύουμε το σουσάμι με τη φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού..
- Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τα πανάρουμεΠερνάμε ένα κομμάτι κρέας, ψάρι κ.τ.λ. από αυγό χτυπημένο και από τριμμένη φρυγανιά..
- Περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από αυγό και τέλος από φρυγανιά και σουσάμι.
- ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10162
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο