Μπακαλιάρος με κουρκούτι μπύρας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.8 (8 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό κομμένο σε κομμάτια ξαρμυρισμένο
  • 1 ποτήρι μπύρα
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Φτιάχνουμε το κουρκούτι. Ανακατεύουμε τη μπύρα με τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ο χυλός μέτριος, ούτε σφιχτός ούτε αραιός. Αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει.
  2. Ανακατεύουμε καλά το κουρκούτι και βουτάμε μέσα ένα-ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Τα αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν και τα τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε καυτό ελαιόλαδο, να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. απ' όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε με σκορδαλιά με καρύδια.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 27097 Εμφανίσεις σήμερα: 9