Μπάχουρας

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 αντεριά χοιρινή (περίπου 4 έντερα)
  • 1½ κιλό κρέας χοιρινό (μπούτι) πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό κρέας χοιρινό (στήθος) πολύ ψιλοκομμένα
  • 4 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1½ φλιτζ. ελληνικού καφέ ρύζι γλασσέ ή καρολίνα
  • 1½ κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
  • 1 κ.γ. πιπέρι κόκκινο γλυκό
  • 1½ κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • ½ λεμόνι (το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. του και 1 κ.γ. από το χυμό του)
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 κούπες νερό
Αδάμ Παγώνης
Δυσκολία: δύσκολες
Ποσότητα: 6 άτομα
Θεσσαλία (Νέο Μοναστήρι)

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τα έντερα πολύ καλά. Τα γυρίζουμε τα μέσα έξω. Τα σαπουνίζουμε με χλιαρό νερό και τα ξεπλένουμε με κρύο. Βάζουμε τα πλυμένα έντερα σε μια λεκάνη προσθέτοντας το ξύδι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου. Κατόπιν τα στραγγίζουμε και είναι έτοιμα για γέμισμα.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια λεκάνη, εκτός από το νερό και το ξύδι (το οποίο χρησιμοποιήσαμε ήδη στην προετοιμασία των εντέρων). Αρχίζουμε να γεμίζουμε, προσθέτοντας λίγο νερό στο έντερο, ώστε να προχωρά η γέμιση στο εσωτερικό. Δεν πρέπει να γεμίζουμε πολύ το έντερο ώστε να είναι φυρό (λίγο πλακέ), για να μη σκάσει.
  3. Αφού γεμίσουμε τα έντερα (προσοχή δεν τα δένουμε), τα τρυπάμε αρκετές φορές σε διάφορα μέρη με ένα χοντρό βελόνι και τα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. προσθέτοντας το νερό, σε μια κατσαρόλα, για 10 λεπτά περίπου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για μισή ώρα. Ανεβάζουμε τους βαθμούς στους 200 °C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα περίπου, μέχρι να ξεροψηθούν.
Νέο Μοναστήρι
Θεσσαλία

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Είτε τα θέλουμε για να φτιάξουμε μαγειρίτσα είτε για να φτιάξουμε έναν αγαπημένο μεζέ όπως το κοκορέτσι τα έντερα πρέπει να τα πλένουμε πολύ καλά. Δεν υπάρχει καμία βάση στην θεωρία που λένε μερικοί...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το φαγητό αυτό φτιάχνεται παραδοσιακά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2744 Εμφανίσεις σήμερα: 1