Τηγανιά σε πλακερό

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά χοιρινή τηγανιά
  • 3-4 πράσα
  • 1 φλιτζ. κρασί λευκό
  • ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι στο πλακερό. Προσθέτουμε το κρέας, αλάτι, πιπέρι, λίγο νεράκι και το βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τόσο όσο σχεδόν να έχει ψηθεί, για περίπου 45 λεπτά.
  2. Το αδειάζουμε σε πυρέξ. Στο ζουμί που έχει μείνει στο πλακερό ρίχνουμε τα πράσα ψιλοκομμένα, τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε ακόμα 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα στο πυρέξ με το κρέας, πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με ρίγανη και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για περίπου μία ώρα και έπειτα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το φαγητό.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2329 Εμφανίσεις σήμερα: 1