Μοσχαράκι μαριναρισμένο σε λευκό κρασί, με καρότα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τη μαρινάδα

  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο

υπόλοιπα υλικά

  • 1 κιλό νουά κομμένο σε φέτες ή ελιά κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 6 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. κρασί λευκό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ½ φλιτζ. νερό ή ζωμός
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία του μαριναρίσματος. Βάζουμε τα τρόφιμα σε υγρό μείγμα, για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. το κρέας για 5 ώρες (ή από βραδύς).
  2. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος (αλευρωμένα).
  3. Τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές ώστε να κάνουν κρούστα.
  4. Τα βγάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  5. Σοτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα τα κρεμμύδια μαζί με τα καρότα για 3-4 λεπτά, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 2½ φλιτζ. ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κρέατος ή νερό.
  7. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 1½ με 2 ώρες.
  8. 5 λεπτά πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και το μαϊντανό.
  9. Σερβίρουμε με πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. πατάτας ή με πουρέ καρότου.

Αυτό το ήξερες

Στη δίαιτα μην αποφεύγετε εντελώς το μοσχαρίσιο κρέας. Προτιμήστε όμως κομμάτια από φιλέτο, κόντρα φιλέτο, τρανς ή στρογγυλό που έχουν λιγότερα λιπαρά από άλλα μέρη, μικρότερα ή ίσα του 5%.
Το μοσχάρι περιέχει: Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων. Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης. Παντοθενικό οξύ το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3532 Εμφανίσεις σήμερα: 2