Μοσχαράκι κοκκινιστό σιγομαγειρεμένο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κρέας για κοκκινιστό κομμένο σε μικρές μερίδες(σπάλα, κιλότο, ελιά, χτένι)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ζάρια
  • 800γρ. ντοματάκια κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή σάλτσα ντομάτας σπιτική
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. κρασί λευκό ή κόκκινο
  • ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί το κρέας. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε το καρότο και την πιπεριά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος, η φωτιά θέλουμε να είναι δυνατή. Σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. ελαφρά και να θωρακιστεί.
  3. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη ντομάτα και νερό να σκεπάσει καλά το κρέας. Μισοκλείνουμε την κατσαρόλα με καπάκι. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς χαμηλό.
  4. Ενδιάμεσα ελέγχουμε αν χρειάζεται υγρά το φαγητό και προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
  5. Όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Το βίντεο της συνταγής

Αυτό το ήξερες

Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή σιδήρου και είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που μας παρέχει την πολύτιμη βιταμίνη Β12.
Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2691 Εμφανίσεις σήμερα: 1