Μοσχαράκι στη γάστρα με λαχανικά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά, μπούτι, ελιά, χτένι) κομμένο σε μερίδες ή μικρά κομμάτια
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. κρασί λευκό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 μελιτζάνες κομμένες στη μέση και σε φέτες
  • 2 καρότα κομμένα στη μέση και σε φέτες
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα στη μέση και σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 μεγάλη ντομάτα ή δύο μικρές σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 φλιτζ. ζωμός
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  2. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές ώστε να δημιουργηθεί κρούστα.
  3. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα κομμάτια και τα τοποθετούμε στη γάστρα.
  4. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Προσθέτουμε τα λαχανικά. Σοτάρουμε για 7-8 λεπτά.
  5. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα, ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί.
  6. Βάζουμε τα κρεμμύδια, το ζουμί από το τηγάνι, τα λαχανικά και τα μυρωδικά στη γάστρα και απο πάνω τη ντομάτα. (Τα λαχανικά αν θέλουμε να μην είναι εντελώς μαλακά μπορούμε να τα προσθέσουμε στη γάστρα μετά απο 1 ώρα που θα έχουμε το μοσχάρι στο φούρνο)
  7. Προσθέτουμε το νεράκι ή το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
  8. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1½ με 2 ώρες.
  9. Με τη σάλτσα που μένει στη γάστρα περιχύνουμε τα κομμάτια του κρέατος στο σερβίρισμα.

Αυτό το ήξερες

Το μοσχάρι περιέχει: Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων. Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης. Παντοθενικό οξύ το...
Όταν προκειται να βρασετε λαχανικα επιλεξτε να εχουν ίδιο μεγεθος για να βρασουν όλα σωστα. Αν αυτό δεν είναι εφικτο, κοψτε τα σε ισα μερη. 

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Δεν υπάρχει καλό ή κακό κρέας, υπάρχει κατάλληλο ή ακατάλληλο κομμάτι για το είδος του φαγητού που θέλουμε να φτιάξουμε. Συμβουλευτείτε τον κρεοπώλη σας.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6646 Εμφανίσεις σήμερα: 7