Κοτόπουλο με λαχανικά στη γάστρα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.8 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 3-4 μπούτια κοτόπουλο
  • 2-3 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 2-3 κολοκύθια κομμένα σε χοντρά μισοφέγγαρα
  • 4 μελιτζάνες κομμένες σε χοντρά μισοφέγγαρα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. γεμάτη θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. φρέσκο
  • 1-2 κλαδάκια ρίγανη
  • 1-2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 συσκευασία κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 1 ποτηράκι μικρό κρασί λευκό
  • 1 κομμάτι βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια (περίπου 2 κ.σ.)
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Ποσότητα: 3-4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Μόλις κάψει το λάδι προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Μόλις πάρουν χρώμα τα μπούτια τα βάζουμε σε γάστρα.
  2. Παράλληλα βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι και τις αλατίζουμε. Τις αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να ξεπικρίσουν. Έπειτα τις ξεπλένουμε καλά και τις σκουπίζουμε, στύβοντάς τες ελαφρώς, με χαρτί κουζίνας. Καρυκεύουμε με αλάτι όλα τα λαχανικα.
  3. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα κολοκύθια μέχρι να λαδωθούν καλά και να πάρουν λίγο χρώμα. Τα προσθέτουμε στη γάστρα. Συνεχίζουμε με τις μελιτζάνες, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι και επιπλέον μπαχαρικά στο τηγάνι. Προσθέτουμε στη γάστρα και τις μελιτζάνες.
  4. Προσθέτουμε στη γάστρα το σκόρδο, το θυμάρι τη ρίγανη, το κονκασέ και τις ντομάτες, το κρασί, το βούτυρο και προαιρετικά ελάχιστο νεράκι (περίπου μισό φλιτζάνι). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο μας. Έπειτα ανοίγουμε για λίγο να πάρει χρώμα το φαγητό μας.

Αυτό το ήξερες

Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.
Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...
Το κολοκύθι είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α, ασβεστείου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και αντιοξειδωτικών ουσιών. Υπάρχουν μελέτες που...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 30953 Εμφανίσεις σήμερα: 3