Κοκκινιστό με ρύζι και μανιτάρια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για το κρέας

  • 750γρ. κρέας μοσχαρίσιο (νουά, ποντίκι, σπάλα, μάγουλα)
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κόκκινες πιπεριές περασμένες στο μούλτι
  • 2 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • πιπέρι

για το ρύζι

  • 1 κούπα ρύζι μπονέτ
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κούπα κεφαλοτύρι
  • 5-6 μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κύβος βοδινού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • 1 κ.γ. θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. ξερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας και το βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για μισή ώρα. Καθαρίζουμε με κουτάλα το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. από τους “αφρούς” που θα βγάλει το κρέας. Κρατάμε το νερό. ΤσιγαρίζουμεΣε δυνατή φωτιά, δίνω χρώμα σε κάποιο τρόφιμο, π.χ. τσιγαρίζω το κρεμμύδι. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κρέας, το ροδίζουμεΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. και έπειτα προσθέτουμε τις πιπεριές, την σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε μια κούπα από τον ζωμό και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ελέγχουμε ενδιάμεσα τα υγρά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη από το ζωμό.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε το ρύζι. Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Μόλις ροδίσει το ρύζι, προσθέτουμε 4 κούπες νερό και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφού πιεί σχεδόν όλο το ζωμό, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, ανακατεύουμε μια φορά και σκεπάζουμε με πετσέτα να τραβήξει όλα τα υγρά του.
  3. Σερβίρουμε το ρύζι μαζί με το κοκκινιστό.

Αυτό το ήξερες

Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή σιδήρου και είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που μας παρέχει την πολύτιμη βιταμίνη Β12.
Το ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απορροφώνται από τον οργανισμό πιο αργά, προστατεύοντάς τον από την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Το ρύζι σε συνδυασμό με τα όσπρια...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5091 Εμφανίσεις σήμερα: 1