Cookies με ταχίνι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 120γρ. νιφάδες βρώμης ή βρώμη αλεσμένη
  • 120γρ. μέλι
  • 100γρ. ταχίνιΣάλτσα από σουσάμι με υψηλή διατροφική αξία.
  • ½ κ.γ κανέλα
  • ½ φλιτζ. γέμιση ξηρών καρπών και φρούτων (σταφίδες, goji berry, καρύδια, αμύγδαλα κοπανισμένα, σουσάμι, κομματάκια σοκολάτα, ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού ή πορτοκαλιού)
eftychia
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 12-14 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί. Με μικρό κουταλάκι βάζουμε τη ζύμη στο ταψί και την πιέζουμε λίγο για να πάρει στρογγυλό σχήμα.
  2. Ψήνουμε για 10 λεπτά (η άκρη του μπισκότου έχει μόλις ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω). Τα βγάζουμε από το ταψί όταν κρυώσουν γιατί αλλιώς σπάνε.

Αυτό το ήξερες

Ταχίνι («ταχίν» στα τούρκικα) ονομάζεται ο πολτός του σησαμιού. Είναι ένα αμιγώς φυσικό προϊόν και παρασκευάζεται από πολτοποιημένους σπόρους σησαμιού. Συγκεντρώνει όλα εκείνα τα συστατικά που είναι...
Το ταχίνι είναι ένα προϊόν εξαιρετικής διατροφικής αξίας. Είναι πλούσιο σε πρωτείνες, βιταμίνες Β και Ε, υδατάνθρακες, αμινοξέα, σίδηρο, φώσφορο και χαλκό. Η περιεκτικότητά του σε ψευδάργυρο και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6346 Εμφανίσεις σήμερα: 27