Μαρμελάδα βανίλια δαμάσκηνο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

 

  • 2 κιλά βανίλιες και δαμάσκηνα
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χυμός λεμόνι
  • προαιρετικά βανίλια ή εσάνςΠροιόν απόσταξης φυτών που χρησιμοποιείται για να αρωματίζουμε γλυκίσματα κυρίως. πικραμύγδαλου

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

 

  1. Πλένουμε τα δαμάσκηνα και τις βανίλιες, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  2. Αν θέλουμε κρατάμε μερικά κουκούτσια και τα τυλίγουμε σ' ένα τούλι.
  3. Σιγοβράζουμε τα δαμάσκηνα με τα κουκούτσια για 40 λεπτά. Μετά το βράσιμοΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., τα περνάμε από το multi (όλα ή το ⅓ αυτών)
  4. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου, ώσπου να δέσει η μαρμελάδα.
  5. Προς το τέλος, προσθέτουμε το άρωμα και το χυμό λεμονιού. Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, σφραγίζουμε και τα γυρνάμε ανάποδα. Όταν κρυώσουν, τα γυρίζουμε και τα αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος. Μετά το άνοιγμα διατηρούμε στο ψυγείο.

Αυτό το ήξερες

  Οι σπιτικές μαρμελάδες θεωρούνται καλύτερες από αυτές του εμπορίου, καθώς δεν περιέχουν συντηρητικά, χημικά πρόσθετα & χρωστικές. Στις σπιτικές μαρμελάδες επιλέγουμε εμείς τα υλικά μας (...
Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι...
Οι σπιτικές μαρμελάδες διατηρούνται σε σκιερό και δροσερό μέρος και όταν ανοιχτούν στο ψυγείο.
Φρέσκα ή αποξηραμένα τα δαμάσκηνα είναι πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό. Κατ’αρχήν τα δαμάσκηνα βοηθούν όσους ενδιαφέρονται να χάσουν ή να διατηρήσουν το βάρος τους καθώς είναι πλούσια σε φυτικές...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 14304 Εμφανίσεις σήμερα: 0