Μαρμελάδα νεκταρίνι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 3 κιλά πολτός από νεκταρίνια
  • 1-1½ κιλό ζάχαρη
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 βάζα των 500γρ.

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα νεκταρίνια από τη φλούδα και τα περνάμε από μπλέντερ. Μετράμε κάθε φορά την ποσότητα του πολτού και υπολογίζουμε τρία κιλά.
  2. Σε βαθύ ταψί βάζουμε τον πολτό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC (στο πάνω-κάτω) και ψήνουμε για περίπου 1μιση με 2 ώρες. Δοκιμάζουμε αν έπηξε και βάζουμε ζεστή στα αποστειρωμένα βαζάκια. Όσο περισσότερη ώρα αφήσουμε στο φούρνο, τόσο περισσότερο πήζει.
  4. Σφραγίζουμε και γυρίζουμε ανάποδα τα βαζάκια (με το καπάκι προς τα κάτω). Αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα, αποθηκεύουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος. Μετά το άνοιγμα, διατηρούμε στο ψυγείο.

Αυτό το ήξερες

  Οι σπιτικές μαρμελάδες θεωρούνται καλύτερες από αυτές του εμπορίου, καθώς δεν περιέχουν συντηρητικά, χημικά πρόσθετα & χρωστικές. Στις σπιτικές μαρμελάδες επιλέγουμε εμείς τα υλικά μας (...
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Το νεκταρίνι είναι διασταύρωση μήλου και ροδάκινου. Περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, που βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Επίσης, η περιεκτικότητα σε κάλιο συμβάλλει στη ρύθμιση...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2422 Εμφανίσεις σήμερα: 0