Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Μανιταρόσουπα με ταχίνι
Υλικά συνταγής
- 500γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές φέτες
- 6 φύλλα μαρούλι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. ρύζι γλασσέ
- 2 κ.σ. ταχίνι
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1½ λίτρο νερό ή ζωμός λαχανικών
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Μαραίνουμε σε ελαιόλαδο τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι σε κατσαρόλα και καρυκεύουμε με αλάτι.
- Όταν μαραθούν προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι, το μαρούλι και τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
- Ανακατεύουμε καλά για να μην μας «πιάσει» στον πάτο της κατσαρόλας το ρύζι.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. η σούπα μας χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
- Σε βαθύ μπολ διαλύουμε το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε λίγο-λίγο από το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. της σούπας. Όταν το ταχίνι πάρει την θερμοκρασία της σούπας το προσθέτουμε στη σούπα σιγά-σιγά ανακατεύοντας διαρκώς. Τη διαδικασία αυτή την κάνουμε για να μην κόψει το φαγητό. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
Αυτό το ήξερες
Ταχίνι («ταχίν» στα τούρκικα) ονομάζεται ο πολτός του σησαμιού. Είναι ένα αμιγώς φυσικό προϊόν και παρασκευάζεται από πολτοποιημένους σπόρους σησαμιού. Συγκεντρώνει όλα εκείνα τα συστατικά που είναι...
Το ταχίνι είναι ένα προϊόν εξαιρετικής διατροφικής αξίας. Είναι πλούσιο σε πρωτείνες, βιταμίνες Β και Ε, υδατάνθρακες, αμινοξέα, σίδηρο, φώσφορο και χαλκό. Η περιεκτικότητά του σε ψευδάργυρο και...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10341
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο