Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Μανιταρόσουπα με τρία είδη μανιταριών
Υλικά συνταγής
- 700γρ. μανιτάρια διάφορα (άσπρα (agaricus), πορτομπέλο ή/και πλευρώτουςΜανιτάρια μεγάλα τα οποία μαγειρεύονται πολύ ωραία στη σχάρα, τηγανιτά, αλλά και ψητά.)
- 20γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα(προαιρετικά)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 καρδιά μαρούλι ψιλοκομμένη
- 6 κ.σ. κοφτές ρύζι γλασέ ή καρολίνα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ½ λίτρο νερό ή ζωμόςΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών
- αλάτι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σοτάρουμε σε κατσαρόλα στο ελαιόλαδο ελαφρά τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι, καρυκεύουμε με αλάτι.
- Αν νηστεύουμε και από λάδι μαραίνουμεΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα. τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι σε κατσαρόλα, σκέτα, μόνο με αλάτι.
- Όταν μαραθούν προσθέτουμε το νερό και τα πορτσίνι αν χρησιμοποιούμε. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό προσθέτουμε το ρύζι, το μαρούλι και τα μυρωδικά. Μόλις μαλακώσει το ρύζι, η σούπα μας είναι έτοιμη.
- Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι την ώρα που σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 22529
Εμφανίσεις σήμερα: 6
Νέο σχόλιο