Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 10-12 μανιτάρια αγάρικα
  • 6 κ.σ. κοφτές τυρί κρέμα
  • 60γρ. φέτα τυρί τριμμένη
  • 4 φέτες μπέικον κομμένες σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι
  • αλάτι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι. Αποσύρουμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμειγνύοντας το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή., το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το μπέικον.
  2. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι, καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα στρώνουμε μέσα. Προσθέτουμε στο εσωτερικό κάθε μανιταριού λίγο βούτυρο και από πάνω τη γέμιση.
  3. Ψήνουμε στους 180-200oC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. η γέμιση. Σερβίρουμε σε πιατελίτσα.

Αυτό το ήξερες

Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7636 Εμφανίσεις σήμερα: 2