Οι πατάτες εισήχθησαν στην Ευρώπη από την νότιο Αμερική τον 16ο αιώνα. Έγιναν όμως δημοφιλές προϊόν τουλάχιστον 150 χρόνια αργότερα της εισαγωγής τους.
Πατάτες γεμιστές
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Υλικά συνταγής
- 4 μεγάλες πατάτες φούρνου ολόκληρες
- 4-5 φέτες καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. τριμμένο
- 100γρ. μετσοβόνεΠΟΠ τυρί από το Μέτσοβο. Είναι ημίσκληρο, καπνιστό τυρί. Καπνίζεται τυλιγμένο σε σχοινί με την μέθοδο pasta filata. τριμμένο
- 200ml. κρέμα γάλακτος
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ⅓ κ.γ. μοσκοκάρυδο
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε στη μέση τις ψημένες πατάτες και καθαρίζουμε το εσωτερικό τους, χωρίς όμως να χαλάσουμε το περίβλημα.
- Λιώνουμε ελαφρά με πηρούνι την ψίχα της πατάτας και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Κρέμα γάλακτος ή γάλα προσθέτουμε τόσο όσο να μην είναι στεγνό το μίγμα μας. Μοιράζουμε το μίγμα στις "θήκες" από τις πατάτες και γκραντινάρουμε στο φούρνο στους 200οC.
- Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό, σαν ορεκτικό.
Αυτό το ήξερες
Οι πατάτες είναι πηγή βιταμίνης C. Είναι πλούσιες σε κάλιο και περιέχουν μικρές ποσότητες σιδήρου και μαγνησίου.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 13590
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο