Πατάτες γεμιστές

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 μεγάλες πατάτες φούρνου ολόκληρες
  • 4-5 φέτες καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. τριμμένο
  • 100γρ. μετσοβόνεΠΟΠ τυρί από το Μέτσοβο. Είναι ημίσκληρο, καπνιστό τυρί. Καπνίζεται τυλιγμένο σε σχοινί με την μέθοδο pasta filata.  τριμμένο
  • 200ml. κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ⅓ κ.γ. μοσκοκάρυδο
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε στη μέση τις ψημένες πατάτες και καθαρίζουμε το εσωτερικό τους, χωρίς όμως να χαλάσουμε το περίβλημα.
  2. Λιώνουμε ελαφρά με πηρούνι την ψίχα της πατάτας και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Κρέμα γάλακτος ή γάλα προσθέτουμε τόσο όσο να μην είναι στεγνό το μίγμα μας. Μοιράζουμε το μίγμα στις "θήκες" από τις πατάτες και γκραντινάρουμε στο φούρνο στους 200οC.
  3. Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό, σαν ορεκτικό.

Αυτό το ήξερες

Οι πατάτες εισήχθησαν στην Ευρώπη από την νότιο Αμερική τον 16ο αιώνα. Έγιναν όμως δημοφιλές προϊόν τουλάχιστον 150 χρόνια αργότερα της εισαγωγής τους.
Οι πατάτες είναι πηγή βιταμίνης C. Είναι πλούσιες σε κάλιο και περιέχουν μικρές ποσότητες σιδήρου και μαγνησίου.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4398 Εμφανίσεις σήμερα: 2