Το θυμαρίσιο μέλι είναι έντονα αρωματικό με ευχάριστη γεύση. Έχει συνήθως ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα (κυρίως της Αττικής και των Κυκλάδων), ενώ το θυμαρίσιο μέλι της Κρήτης είναι σκούρο...
Αφράτοι λουκουμάδες
Υλικά συνταγής
για τους λουκουμάδες
- 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 25γρ. μαγιά νωπή
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 φλιτζ. χλιαρό νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
για το σερβίρισμα
- μέλι
- κανέλα
- παγωτό (προαιρετικά)
cookmik
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 8-10 άτομα
Ελλάδα (Γενικά)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο νερό και προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη. Τυλίγουμε το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε για 10 λεπτά, να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Σε μπασίνα ή λεκανάκι κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη μαγιά και λίγο-λίγο το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει παχύς χυλός και τέλος, προσθέτουμε το αλάτι. Σκεπάζουμε με πετσέτα τη μπασίνα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος ή σκεπάζουμε από πάνω με κουβέρτα, για 30-40 λεπτά.
- Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, βάζουμε αρκετό λάδι και το ζεσταίνουμε. Κόβουμε τους λουκουμάδες με κουτάλι σούπας. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε καυτό λάδι τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και περιχύνουμε με μέλι. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με κανέλα και προαιρετικά, σερβίρουμε με παγωτό.
Γενικά
Ελλάδα
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8039
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο