Αφράτοι λουκουμάδες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (2 ψήφοι)

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

για τους λουκουμάδες

  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 25γρ. μαγιά νωπή
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. χλιαρό νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • κανέλα
  • παγωτό (προαιρετικά)
cookmik
Ποσότητα: 8-10 άτομα
Ελλάδα (Γενικά)

Διαδικασία συνταγής

  1. Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο νερό και προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη. Τυλίγουμε το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε για 10 λεπτά, να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  2. Σε μπασίνα ή λεκανάκι κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη μαγιά και λίγο-λίγο το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει παχύς χυλός και τέλος, προσθέτουμε το αλάτι. Σκεπάζουμε με πετσέτα τη μπασίνα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος ή σκεπάζουμε από πάνω με κουβέρτα, για 30-40 λεπτά.
  3. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, βάζουμε αρκετό λάδι και το ζεσταίνουμε. Κόβουμε τους λουκουμάδες με κουτάλι σούπας. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε καυτό λάδι τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και περιχύνουμε με μέλι. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με κανέλα και προαιρετικά, σερβίρουμε με παγωτό.
Γενικά
Ελλάδα

Αυτό το ήξερες

Το θυμαρίσιο μέλι  είναι έντονα αρωματικό με ευχάριστη γεύση. Έχει συνήθως ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα (κυρίως της Αττικής και των Κυκλάδων), ενώ το θυμαρίσιο μέλι της Κρήτης είναι σκούρο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4969 Εμφανίσεις σήμερα: 0