Παλαιότερα, τα λουκάνικα φτιάχνονταν την περίοδο των Χριστουγέννων. Την παραμονή των Χριστουγέννων ή ανήμερα έσφαζαν τα γουρούνια, τα ξεψάχνιζαν και έψηναν το χοιρινό κρέας για το Χριστουγεννιάτικο...
Λουκάνικα Τρικάλων με καλοκαιρινά λαχανικά
Υλικά συνταγής
- 2 λουκάνικα τρικάλων (ανάλογα το μέγεθος) κομμένα σε ροδέλες
- 4 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
- 4 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 2 πιπεριές πράσινες σε φέτες
- 2 κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες
- 4 ντομάτες κομμένες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.σ. κοφτή αποξηραμένη ρίγανη
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180οC στον αέρα. Βάζουμε σε ταψί όλα τα υλικά εκτός από τα λουκάνικα και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στο φούρνο. Έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
- Στην 1 ώρα περίπου προσθέτουμε τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 με 20 λεπτά.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12937
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο