Λουκάνικα Τρικάλων με καλοκαιρινά λαχανικά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 λουκάνικα τρικάλων (ανάλογα το μέγεθος) κομμένα σε ροδέλες
  • 4 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 4 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές πράσινες σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες
  • 4 ντομάτες κομμένες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.σ. κοφτή αποξηραμένη ρίγανη
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180οC στον αέρα. Βάζουμε σε ταψί όλα τα υλικά εκτός από τα λουκάνικα και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  2. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στο φούρνο. Έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  3. Στην 1 ώρα περίπου προσθέτουμε τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 με 20 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Παλαιότερα, τα λουκάνικα φτιάχνονταν την περίοδο των Χριστουγέννων. Την παραμονή των Χριστουγέννων ή ανήμερα έσφαζαν τα γουρούνια, τα ξεψάχνιζαν και έψηναν το χοιρινό κρέας για το Χριστουγεννιάτικο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6218 Εμφανίσεις σήμερα: 0