Λουκάνικα Τρικάλων αλκοολικά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • λουκάνικα Τρικάλων
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί ή ½ ποτήρι μπύρα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: ανάλογα με την ποσότητα
Θεσσαλία (Τρίκαλα)

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομματάκια ή ροδέλες και τα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο για 6-8 λεπτά. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα, ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί ή μπύρα, ανάλογα με την προτίμησή μας και τα συνοδευτικά.
Τρίκαλα
Θεσσαλία

Αυτό το ήξερες

Παλαιότερα, τα λουκάνικα φτιάχνονταν την περίοδο των Χριστουγέννων. Την παραμονή των Χριστουγέννων ή ανήμερα έσφαζαν τα γουρούνια, τα ξεψάχνιζαν και έψηναν το χοιρινό κρέας για το Χριστουγεννιάτικο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4111 Εμφανίσεις σήμερα: 1