Λουκάνικα με μήλο και κρεμμύδι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 λουκάνικο χωριάτικο
  • 1 μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. κοφτό μαντζουράνα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • ½ κ.γ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε τηγανάκι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο βούτυρο το κρεμμύδι και το λουκάνικο. Μόλις πάρει χρώμα το λουκάνικο προσθέτουμε το μήλο, τη δάφνη και το μέλι. Ανακατεύουμε και μόλις τα μήλα πάρουν λάδι από το τηγάνι σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί.
  2. Σοτάρουμε μέχρι να σωθεί ελαφρώς το κρασί και προσθέτουμε την μαντζουράνα, αλάτι και πιπέρι.
  3. Σερβίρουμε ζεστό σαν μεζέ.

Αυτό το ήξερες

Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Παλαιότερα, τα λουκάνικα φτιάχνονταν την περίοδο των Χριστουγέννων. Την παραμονή των Χριστουγέννων ή ανήμερα έσφαζαν τα γουρούνια, τα ξεψάχνιζαν και έψηναν το χοιρινό κρέας για το Χριστουγεννιάτικο...
Το μήλο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, φλαβονοειδείς ουσίες, κάλιο και βιταμίνη C. Οι φυτικές του ίνες συμβάλλουν στη συγκράτηση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης και στην καλή...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2757 Εμφανίσεις σήμερα: 0