Παλαιότερα, τα λουκάνικα φτιάχνονταν την περίοδο των Χριστουγέννων. Την παραμονή των Χριστουγέννων ή ανήμερα έσφαζαν τα γουρούνια, τα ξεψάχνιζαν και έψηναν το χοιρινό κρέας για το Χριστουγεννιάτικο...
Λουκάνικα Τζουμαγιάς με κρασάκι
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομματάκια ή ροδέλες και τα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο για 6-8 λεπτά.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά.
- Σερβίρουμε με το ζουμάκι τους.
Ηράκλεια
Μακεδονία
Αυτό το ήξερες
Τα λουκάνικα Τζουμαγιάς είναι τοπική σπεσιαλιτέ της κωμόπολης Ηράκλειας του νομού Σερρών. Φτιάχνεται από τρία διαφορετικά κρέατα (χοιρινό, πρόβειο και βοδινό), διάφορα μπαχαρικά και πράσο. Είναι πολύ...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9783
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο