Λικέρ κεράσι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.2 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κεράσια (χωρίς το κουκούτσι)
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 6 φλιτζ. μπράντι ή κονιάκ
  • 2 ξύλα κανέλας
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 λίτρα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε μεγάλο αποστειρωμένο βάζο τα κεράσια με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε 3 μέρες για να βγάλουν το ζουμί τους τα κεράσια. Κάθε μέρα κουνάμε καλά το βάζο 1 φορά.
  2. Μετά το πέρας των 3 ημερών προσθέτουμε το μπράντι και την κανέλα. Σφραγίζουμε καλά το βάζο και το τοποθετούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος. Σημειώνουμε πάνω στο βάζο την ημερομηνία που βάλαμε το μπράντι. Αφήνουμε τα κεράσια με το μπράντι για 3 μήνες , και κάθε τόσο κουνάμε το βάζο.
  3. Σουρώνουμε το λικέρ από ψιλό τουλπάνι ή γάζα και το βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Σφραγίζουμε. Τα κεράσια δεν τα πετάμε , ετοιμάζουμε ένα cheesecake και τα χρησιμοποιούμε για την επικάλυψη ή τα σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
  4. Διατηρούμε το λικέρ μας σε σκοτεινό μέρος και κάθε φορά τα σφραγίζουμε καλά για να μην εξατμίζονται.

Αυτό το ήξερες

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Το κεράσι είναι ο καρπός της κερασιάς. Υπάρχουν τα γλυκά και τα ξινά κεράσια ή αλλιώς βύσσινα. Τα κεράσια είναι πλούσια σε σίδηρο και γι' αυτό το λόγο ενδύκνεινται στην αναιμία. Ακόμη έχουν υψηλή...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 10092 Εμφανίσεις σήμερα: 0