Λικέρ κράνα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.4 (41 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κράνα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 ξύλα κανέλας (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. γαρίφαλο (προαιρετικά)
  • μπράντι ή κονιάκ
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μπουκάλι (1 - 1,5L)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε μεγάλο αποστειρωμένο βάζο τα κράνα με τη ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρίφαλα (αν χρησιμοποιούμε). Το λικέρ χωρίς την κανέλλα και το γαρίφαλο είναι πολύ νόστιμο και έχει αυτούσιο το άρωμα και τη γεύση των κράνων. Αν είστε λάτρης των μπαχαρικών, προσθέστε κανέλα και γαρίφαλο, δεν είναι απαραίτητο όμως.
  2. Σφραγίζουμε καλά το βάζο και το αφήνουμε 1 μήνα στον ήλιο. Κάθε μέρα κουνάμε το βάζο 1-2 φορές.
  3. Μετά το πέρας του ενός μηνός σουρώνουμε το λικέρ από ψιλό τουλπάνι ή γάζα.
  4. Μετράμε την ποσότητα του χυμού των φρούτων και συμπληρώνουμε ακριβώς την ίδια ποσότητα μπράντι ή κονιάκ. Έτσι θα έχουμε ένα μέτριο προς δυνατό ποτό.
  5. Βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Σφραγίζουμε. Τα κράνα μπορούμε και να τα κρατήσουμε, τα σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή τα τρώμε για απογευματινό γλυκό με γιαούρτι.
  6. Διατηρούμε το λικέρ μας σε σκοτεινό μέρος και κάθε φορά σφραγίζουμε το μπουκάλι καλά.

Αυτό το ήξερες

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Τα κράνα έχουν αντιοξειδωτική δράση. Περιέχουν βιταμίνες όπως C και E, καθώς και καροτινοειδή, φλαβονοειδή, φαινολικές ενώσεις και ασκορβικό οξύ.

Σχόλια

Από τον stergios την ημ/νία 08/01/2017 - 13:15
pote mazevoume ta krana
Από τον cookefi την ημ/νία 08/01/2017 - 16:23
Καλησπέρα, τελος Αυγούστου μαζεύουμε τα κράνα.
Από τον Θωμαη - εμη την ημ/νία 10/21/2018 - 11:39
Εφτιαξα λικερ με κρανα και μετα απο δυο μηνες το σουρωσα και το εβαλαβσε βαζακια ( φοβερο λικερ!) Την κρανα που σουρωσα μπορω να την κανω κατι αλλο; ή την πεταω; ευχαριστω.
Από τον cooklila την ημ/νία 10/21/2018 - 21:39
Αν τα κρανα ήταν σφιχτά και δε διαλύθηκαν, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε γιαούρτι ή φρουτοσαλάτα. Μπορείς να τα διατηρήσει για μερικές μέρες σε βάζο στο ψυγείο. Τα κράνα αυτά έχουν γεύση, αλλά το ζουμί τους έχει βγει στο ποτό.
Από τον Ερη την ημ/νία 10/15/2019 - 17:07
Η πεθερα μου μας εφερε ενα μπουκαλι οπως καθε χρονο ομως φετος δεν εχουν αρκετη ζαχαρη πως μπορω να προσθεσω στο μπουκαλι ζαχαρη! Ευχαριστω!
Από τον cooklosadmin την ημ/νία 10/16/2019 - 12:07
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη, 1½ φλιτζ. τσαγιού νερό, χυμό από μισό λεμονι. Με αυτά τα υλικά μπορείς να φτιάξεις ένα σιρόπι, τα βράζεις όλα μαζί για 3-5 λεπτα και προσθέτεις στο λικέρ τόσο οσο να γίνει γλυκό (κατά βούληση) .
Από τον chef-anonynous την ημ/νία 10/30/2020 - 19:09
Τι μπορούμε να τα κάνουμε τα κράνα που μένουν εκτός από αυτό?(μαρμελάδα,γλυκο κτλ)και πως?
Από τον cooklila την ημ/νία 10/31/2020 - 20:57
Τα κράνα μπορούμε και να τα κρατήσουμε, τα σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή τα τρώμε για απογευματινό γλυκό με γιαούρτι. Επίσης, μπορούμε να τα βάλουμε πάλι στη ζάχαρη και να ξαναέχουμε υγρό για λικέρ.

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 135323 Εμφανίσεις σήμερα: 1