Μους λευκής σοκολάτας με φράουλες

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τη μους

  • 300γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 150ml γάλα πλήρες
  • 200ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 5γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
  • 1 βανίλια σκόνη

για την επικάλυψη

  • 2 φλιτζ. φράουλες κομμένες σε τέταρτα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 σφηνοπότηρο μπράντι

Διαδικασία συνταγής

  1. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για δεκαπέντε λεπτά. Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά να πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C.. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τη βανίλια και την κανέλα αν χρησιμοποιούμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης στραγγισμένα και ανακατεύουμε. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τη λευκή κουβερτούρα. Περιχύνουμε με το μείγμα του γάλακτος και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει και να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και έπειτα χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτουμε στη μουςΕλαφρύ γλύκισμα ή ορεκτικό. Εχει υφή σπογγώδη. λευκής σοκολάτας τη σαντιγί και ανακατεύουμε με πολύ απαλές κινήσεις και από κάτω προς τα πάνω. Μοιράζουμε σε 4 ποτήρια ή μπολάκια και αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο για να κρυώσουν. Την μους μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο 3 μέρες.
  4. Πριν από το σερβίρισμα μαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. τις φράουλες με τη ζάχαρη και το μπράντι και περιχύνουμε με αυτές τη μους από πάνω.

Αυτό το ήξερες

Η φράουλα ανήκει στην κατηγορία των ροδοειδών. Στην Ευρώπη, η καλλιέργεια άγριας φράουλας ξεκίνησε το μεσαίωνα στη Ρώμη. Η φράουλα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, καθώς οι φαινόλες που περιέχει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2188 Εμφανίσεις σήμερα: 0