Μελιτζάνες με ρύζι και μυρωδικά

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1½ φλιτζ. ρύζι μπονέτ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 5 φλιτζ. νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια ή μεγάλους κύβους. Τις βάζουμε σε νερό με αλάτι για μισή ώρα.
  2. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το σκόρδο και τη ζάχαρη. Μόλις πάρουν χρώμα οι μελιτζάνες απ’ όλες τις πλευρές προσθέτουμε την ντομάτα και μισό φλιτζάνι νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. από αυτό που έχουμε μετρημένο. Σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Τα φρέσκα φύλλα δυόσμου ανακουφίζουν από τους πόνους των ρευματισμών, αν τα τρίψουμε στα σημεία που πονάμε. Επίσης, σταματούν τον πονοκέφαλο, αν τα τρίψουμε στο μέτωπό μας. Το τσάι του δυόσμου είναι...
Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...
Το ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απορροφώνται από τον οργανισμό πιο αργά, προστατεύοντάς τον από την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Το ρύζι σε συνδυασμό με τα όσπρια...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1984 Εμφανίσεις σήμερα: 0