Λάχανο σαλάτα με μυζήθρα, ρίγανη και φασκόμηλο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • ½ λάχανο μικρό τριμμένο
  • 1 καρότο μικρό τριμμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φετάκια
  • 200γρ. μυζήθρα ανάλατη
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κ.γ. φασκόμηλο αποξηραμένο τριμμένο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξύδι καλής ποιότητας
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 - 8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τα λαχανικά μας με αφθονο νερό και τα κόβουμε.
  2. Τρίβουμε το λάχανο με το καρότο με αλάτι και ξύδι. Τα ξεπλένουμε με λίγο νερό κρύο και τα αφήνουμε σε τρυπητό για δέκα λεπτά να στραγγίσει. Βάζουμε σε σαλατιέρα και ανακατεύουμε με τη μισή ρίγανη, το ελαιόλαδο και το ξύδι.
  3. Τρίβουμε από πάνω την μυζήθραΤυρί από την επεξεργασία τυρογάλακτος. Χρησιμοποιείται για πίτες κυρίως. και πασπαλίζουμε με το φασκόμηλο, την υπόλοιπη ρίγανη και το πιπέρι. Σερβίρουμε. ­­

Αυτό το ήξερες

Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού  καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.
Αν υποφέρετε από πόνους στις κλειδώσεις, αφήστε στο φούρνο για μερικά λεπτά φύλλα λάχανου να ζεσταθούν και ακουμπήστε τα στην πάσχουσα περιοχή. 
H αποξηραμένη ρίγανη πρέπει να φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο. Στο μαγείρεμα είναι καλύτερο να προστίθεται στο τέλος, για να δίνει όλο της το άρωμα και να μην πικρύζει.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2457 Εμφανίσεις σήμερα: 1